woensdag 15 oktober 2008

Wereldleiders: Nieuw financieel systeem is nodig


Wake up and smell the(ir) shit: this is the day the NWO got it's teeth! Today we enter the psycho-world of the inbred elitists fucks and their realm of bloodshed and tiranny. [Schavot]

Er moet wereldwijd een nieuw financieel systeem komen dat de bestaande afspraken gaat vervangen. Daarvoor pleitten de acht grootste industrielanden en de Europese Unie woensdag. Er zal waarschijnlijk in november al een speciale top komen van de G8 (de belangrijkse industrielanden: Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Groot–Brittannië, Duitsland, Italië en Rusland) en de Europese Commissie. Het is de bedoeling dat ook China, India, Zuid–Afrika en Brazilië meedoen.

Die top moet een vervolg geven aan de reddingsoperaties in de Verenigde Staten en Europa. Europese regeringen gaven de afgelopen dagen voor 2,2 biljoen euro garanties af voor leningen tussen banken onderling. De afspraken die de eurolanden afgelopen zondag maakten in Parijs leidden tot het wereldwijd opveren van de beurzen, maar inmiddels zet het herstel nog niet echt door.

Now or never - REFUSE & RESIST - with everything you've got!

EU–leiders willen daarom de onderliggende problemen aanpakken, zo bleek op een EU–top in Brussel. Ze willen voorkomen dat de crisis in de bankenwereld en op de aandelenbeurzen overslaat naar de reëele economie. De twaalf niet–eurolanden sloten zich woensdag op de top overigens aan bij het plan van de eurozone.

„We hebben een nieuw kapitalisme nodig, gebaseerd op waarden waarbij financiën in dienst staan van bedrijven en burgers, en niet andersom”, zei de Franse president en huidige EU–voorzitter Nicolas Sarkozy woensdag.

Sarkozy, die komend weekeinde overleg voert met de Amerikaanse president George W. Bush, heeft de steun van twee andere grote Europese leiders, de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Britse premier Gordon Brown. Die sprak eerder deze week al over een nieuwe versie van ’Bretton Woods’.

In dat Amerikaanse hotel in New Hampshire werd in 1944 een historisch akkoord gesloten tussen ruim veertig landen om de wereldeconomie na de Tweede Wereldoorlog op orde te krijgen. Er kwam een systeem van vaste wisselkoersen, de dollar werd gekoppeld aan het goud en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank werd opgericht.

Stomverbaasd:
Dit is de enige juiste oplossing, de maatregelen die tot nu toe genomen zijn, kun je vergelijken met het dotteren van een hartpatient. Je lost het tijdelijk op maar het is geen structurele oplossing. Zoals een hartpatient zijn leven moet veranderen, is het tijd dat we het huidige kapitalisme veranderen. Zeer wijze woorden, financiën moeten in dienst van bedrijven en burgers staan en niet andersom. Sarkozy is zo gek nog niet, nu de rest van de wereldleiders, met name de Amerikanen, nog. Ik verwacht dat het met Obama allemaal goed gaat komen en we een zeer sterke economie tegemoet gaan. Het zal niet vlot gaan en we zullen allemaal even pijn moeten lijden.
[Hier is Schavot het absoluut niet mee eens natuurlijk!] Weg met de Neo Conservatieven. [Dat dan weer wel ;-)]

Bron: http://www.stomverbaasd.com/stomverbaasd-wereldleiders-nieuw-financieel-systeem-is-nodig/