donderdag 19 juni 2008

WERELDWIJDE ACTIEDAG TEGEN HET STAR WARS PROJECT


22 juni protest hongerstakingsactie in Amsterdam!
Van 12:00 tot 19:00 uur
Bij ingang Vondelpark aan de Stadhouderskade.
Kom deelnemen en breng een bord met tekst mee of het signaal wat jezelf wilt!

We hebben een wereldwijde hongerstaking van één dag gelanceerd om te protesteren tegen de miljarden die uitgegeven worden aan het ‘Star Wars’ wapenprogramma van de VS, terwijl steeds meer mensen geen voedsel meer kunnen kopen.

Het protest dat begon in Praag en dat zich snel uitbreidde over heel Europa en andere werelddelen, moet zich versnellen en nog meer winnen aan kracht, omdat Condoleeza Rice 10 juli in Praag arriveert om de overeenkomst met de Tsjechische regering te ondertekenen met betrekking tot de installatie van de radar basis, ondanks het verzet daartegen van 70% van de Tsjechische bevolking. Laten we steeds meer mensen betrekken in deze eenvoudige daad om onze stem tegen dit monsterlijke project te verheffen, iets dat iedereen kan doen: één dag niet eten om tegen de wereldmachten te zeggen: Stop het voeden van de oorlogsmachine, begin met het voeden van mensen!!

Het protest zal plaats vinden in Amsterdam, Athene, Barcelona, berlijn, Bologne, Budapest, Ceske Budjovice, Kopenhagen, Düsseldorf, Keulen, Florence, Londen, Malaga, Madrid, Milaan, Parijs, Toulouse, Triëst, Turijn, Wenen, in de VS, Australië, Chili, Argentinië en in vele andere landen en steden in de wereld. Sommige daarvan organiseren “lege-borden-picnics” in parken, andere geweldloze demonstraties en shows op pleinen en in straten; iedere andere actie en voorstel om deze ene dag van vasten te vergezellen is welkom.

Op deze link
http://www.nenasili.cz/en/1494_worldwide-hunger-strike-22th-june-2008 kan elke deelnemer aan de 22 juni Werelddag van Actie een foto sturen met een kort commentaar. Als je een activiteit wil organiseren, schrijf ons naar een van de hieronder staande adressen.

In Amsterdam organiseren we een actie bij de ingang van het Vondelpark aan de Stadhouderskade. Iedreen is welkom te komen deelnemen. Neem signalen mee!

Humanistische Beweging – Campagne tegen het Ruimte Schild